Go to Top

In memoriam – Profesor universitar dr. Gheorghe BELEIU

Cu multi ani in urma am avut onoarea de a ma numara printre “nevrednicii” studenti ai stralucitului civilist roman – profesor universitar dr. Gheorghe BELEIU.
Personalitate marcanta a dreptului contemporan romanesc dl. profesor Gheorghe BELEIU a fost tutorele nenumarator promotii de juristi. Inteligenta sclipitoare, mintea iscoditoare, optimismul sau debordant dar, mai ales, nonconformismul si umorul sau savuros au facut ca pentru studentii sai orele petrecute in compania sa in amfiteatrele Facultatii de Drept sa fie o incintare, iar Dreptul Civil una dintre materiile noastre preferate.
Si astazi, cind scriu aceste rinduri sarace despre fostul meu profesor si indrumator in tainele dreptului civil, imi vin in memorie cuvintele sale pline de tilc: “Domnilor studenti inainte de a va alege o profesie trebuie sa fiti siguri ca va doriti sa o si practicati. Altfel e pierdere de timp.”
Am avut privilegiul de a lucra si peste ani impreuna cu domnia sa, invatind si practicand dreptul alaturi de maestrul Gheorghe BELEIU. Mai mult decit Profesorul Gheorghe BELEIU am invatat sa pretuiesc OMUL Gheorghe BELEIU !
Astazi, la mai bine de 10 ani de la plecarea sa prematura dintre noi, constientizez imensa datorie morala pe care, alaturi de atitea si atitea generatii de juristi, o am fata de cel care a fost marele om si profesor Gheorghe BELEIU !
Va multumesc, domnule profesor !

Av. Marian – Valeriu RADU