Go to Top

(Cite ceva despre) Daunele Materiale si/sau Morale in cazul accidentelor rutiere

Asigurarea Obligatorie de Raspundere Civila Auto – R.C.A. – acopera raspunderea civila delictuala a proprietarului sau a utilizatorului unui vehicul auto, pentru prejudiciile produse unei terţe parti in cazul unui accident rutier, prin intermediul acestui vehiculului.

In cazul in care ati fost implicat intr-un accident rutier produs din vina unei alte persoane, aflate la volanul unui autovehicul (sau chiar produs din vina  conducatorului autovehiculului in care va aflati), sinteti indreptatit  sa solicitati despagubiri (daune materiale si/sau morale) DIRECT asiguratorului RCA -  emitentul politei RCA – pentru prejudiciul suferit si anume:

  • In cazul vatamarilor corporale: atit persoana vatamata, cit si familia acesteia pot pretinde asiguratorului RCA despagubiri pentru vatamarea corporala (daune materiale si/sau morale);
  • In cazul decesului: familia persoanei decedate poate pretinde asiguratorului RCA despagubiri pentru decesul rudei decedate in evenimentul rutier (daune materiale si/sau morale);
  • In cazul avarierii autovehicului: pe linga despagubirile (daunele materiale si/sau morale) ce se cuvin persoanei vatamate si/sau familiei acesteia,  asiguratorul RCA poate fi obligat (daca este cazul) si la plata contravalorii autovehiculului avariat (cel in care se afla victima accidentului).
In situatia in care victimele accidentelor rutiere si/sau familiile acestora doresc sa obltina despagubiri (daune materiale si/sau morale) de la asiguratorul  RCA, este indicat ca acestea sa angajeze un AVOCAT SPECIALIZAT IN ASIGURARI, inca din faza de urmarire penala. Acest lucru este, in opinia noastra, obligatoriu, intrucit aparatorul ales urmeaza sa tina legatura cu organele de urmarire penala pe intreaga desfasurare a  urmaririi penale. Astfel, avocatul va putea participa la toate actele de urmarire penala (declaratii ale inculpatului, expertiza tehnica judiciara etc.),  instiintind clientii despre desfasurarea acesteia.

Totodata, avocatul va fi si interfata persoanei vatamate si/sau a familiei acesteia in relatia cu asiguratorul RCA; trebuie evitata contactarea directa a familiei  de catre asiguratorul RCA, intrucit unicul scop al acestuia va fi oferirea unei sume derizorii in scopul evitarii unui proces.

Fara un avocat specializat in asigurari, urmarirea penala poate dura 2-3 ani, timp in care persoana vatamata si/sau familia acesteia va cheltui inutil sume importante de bani; acest interval de timp si sumele de bani pot fi diminuate cu ajutorul aparatorului ales, care cunoaste extrem de bine motivele pentru care urmarirea penala poate stagna.

Pentru a obtine o suma semnificativa de la asiguratorul RCA, persoana vatamata/familia acesteia trebuie sa angajeze obligatoriu un AVOCAT SPECIALIZAT in asigurari. Dupa cunostintele noastre, la acest moment, la nivelul tarii exista 10-15 cabinete de avocatura specializate in asigurari (in general, dosare de “regres administrativ”) si, cel mult, 4-5 cabinete de avocatura care sint specializate in obtinerea de despagubiri (daune mmateriale si/sau morale) de la asiguratorii RCA.

In situatia in care se va ajunge la proces (fie ca latura civila in cadrul procesului penal, fie ca proces civil separat), asiguratorul RCA va va opune ca aparator ales un avocat specializat in asigurari, care va incerca sa speculeze orice “fisura” in modul de producere a accidentului si/sau asupra cuantumului despagubirilor solicitate de catre persoana vatamata si/sau familia acesteia.

Cu o experienta de peste 11 ani in piata asigurarilor, avocatul titular al C.I.A. “Radu Marian-Valeriu”, dl. RADU Marian-Valeriu, a pregatit o ECHIPA DE AVOCATI SPECIALIZATI in domeniul asigurarilor in general si IN DOMENIUL DAUNELOR MATERIALE SI/SAU MORALE ce urmeaza a fi achitate persoanelor vatamate si/sau familiilor acestora de catre asiguratorii RCA.

Rezultatele obtinute de catre C.I.A. “Radu Marian-Valeriu” sint, cu siguranta, cele mai bune din domeniu pina in acest moment si pot fi prezentate, drept cazuistica, oricind viitorilor clienti si/sau altor persoane interesate.
ECHIPA C.I.A. “Radu Marian-Valeriu” este oricind la dispozitia clientilor sai, garantind acestora seriozitate, profesionalism dar, mai ales, REZULTATE!

NU EZITATI SA NE CONTACTATI !!!

Av. RADU MARIAN-VALERIU